Meer informatie over Jacques van Mourik (Stichting)

Jacques van Mourik (Stichting)

Stichting Jacques van Mourik bouwt sinds 1992 aan een - gratis toegankelijke - museale collectie kunst uit het grensgebied van Limburg, Noord-Brabant en Gelderland, met nadruk op de Plasmolense kunstenaarskolonie die zich vanaf 1900 ontwikkelde. Daarnaast wordt de geschiedenis van de ruim 350 kunstenaars die in de regio actief zijn en waren, vastgelegd en voor iedereen toegankelijk gemaakt, o.a. via een lexicon op internet.

Missie Jacques van Mourik (Stichting)

De stichting heeft tot doel om mensen op een toegankelijke en enthousiasmerende manier te laten kennismaken met het brede spectrum aan kunst op de plaats waar deze ontstaan is, waarbij het leven van de kunstenaars in de historische en geografische context wordt geplaatst.

Activiteiten Jacques van Mourik (Stichting)

Jaarlijks organiseert de stichting twee exposities in Mook waar een deel van de collectie te zien is in het Gemeentehuis onder de noemer 'Museum Jacques van Mourik'. De thematische zomerexpositie met 120-150 werken, is op afspraak te zien van Pasen tot en met de Herfstvakantie; de winterexpositie, van begin november tot de week voor Pasen, omvat een keuze uit nieuwe aanwinsten en niet eerder getoond werk. Meer informatie vindt u op de uitgebreide website van de stichting: www.stichtingvanmourik.nl


Als initiatiefnemer en mede-organisator stond de stichting in 2004 aan de basis van het Kunstweekend dat jaarlijks in de regio Mook-Gennep wordt georganiseerd.
In 2010 nam de stichting het initiatief voor de jaarlijks uit te reiken PoeziePrijs Plasmolen en het permanente PoeziePad en LiteratuurPad rond de Mookerplas.

Alle activiteiten, van verkoopweekend regiokunst tot rondleidingen en van publicaties tot prent-emissies, worden vermeld op de website.

Organisatie Jacques van Mourik (Stichting)

De Stichting is een vrijwilligersorganisatie met een klein, slagvaardig bestuur dat bij het inrichten van exposities en andere activiteiten gesteund wordt door donateurs die er van houden hun steun ook in fysieke hulp te vertalen.

Behalve in exposties investeert de Stichting veel in een uniek Lexicon van Regiokunst op internet. Het Lexicon is in opbouw, momenteel zijn ruim 240 kunstenaarspagina's gratis te raadplegen; ruim 150 pagina's zijn in voorbereiding.


 

Jacques van Mourik (Stichting) logo

Geregistreerd bij

ANBI
Kom in actieDoneer nu

Sociale media

Resultaat

Alle donateurs hebben via de donatiemodule en de gratis te gebruiken internet diensten van Stichting GeefGratis in totaal onderstaand bedrag ten behoeve van Jacques van Mourik (Stichting) opgehaald (buiten de internet diensten van GeefGratis om halen de goede doelen ook zelf donatiegelden op via hun individuele fondsenwerving. Deze donaties zijn niet in het onderstaande bedrag verwerkt)

€ 2,50

Klik hier voor alle donateurs

Alle actievoerders op Jacques van Mourik (Stichting) | geef.nl hebben hiervan in totaal ten behoeve van Jacques van Mourik (Stichting) opgehaald:

€ 0,-

Klik voor alle actie donaties

KvK Nummer: 41064234
RSIN Nummer: 804330268
GeefGratis Nummer: 2082